SVG – העתיד כבר כאן

SVG הוא פורמט פתוח אשר הוא מנוהל כיום בעיקר על ידי ארגון התקינה w3. פירוש השם SVG הוא Scalable Vector Graphics. הדבר הפשוט ביותר שהפורמט מספק הוא תמיכה בגרפיקה ווקטורית, כלומר חישוב של נקודות אשר יוצרות צורה, דבר שבעצם אומר שיש חישוב מתמטי להציג מידע, ולא שמירת נקודות עם צבע (כדוגמת הפורמטים של BMP, GIF, JPEG ואחרים).

SVG נכתב בתחביר של XML, מה שאומר שכל תוכנה המעוניינת לפרש אותו, יכולה גם אם לא נכתבה לתמוך בגרפיקה הקיימת בו.

בSVG בנוסף לתמונות ווקטוריות, ניתן גם להוסיף תסריטי Javasript, שימוש ביכולות ייבוא של XBL, הטמעת קבצי מולטימידה, שימוש ב XUL ובעצם את מרבית טכנולוגיות ה REST השונות. דבר שעושה אותה לשיטה מאוד טובה לאנימציה, הקרנות ווידאו ואחרים, ממש כמו Flash.

פרט ל Internet Explorer, כל הדפדפנים המודרניים כיום תומכים בפורמט ברמה זו או אחרת, ואינם דורשים תוסף בשביל להשתמש בהם, בעוד שInternet Explorer (לפחות נכון לגרסה 7), דורש את התוסף של חברת Adobe.

לדעתי פרט לכמה שימושים מאוד ספציפיים שאין ב SVG (הקלטת אודיו/ווידאו ופעולות דומות בצד הלקוח), הוא יכול להיות תחליף עבור השימוש ב Flash הקנייני, אשר עובד רק על מערכות ומעבדים בהם חברת Adobe חפצה ביקרן.

הנה משחק טטריס להעביר את הזמן הכתוב כולו ב SVG (יש להשתמש ב Firefox2 ומעלה, אופרה וספרי ע"מ להנות מהמשחק).

עוד דוגמאות ניתן למצוא כאן.

רשומה זו פורסמה בקטגוריה טכנולוגיה, קוד פתוח. אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

13 תגובות על SVG – העתיד כבר כאן

  1. מאת תומר

    אתה בטוח במה שכתבת לגבי המצאת SVG על־ידי אדובי? אני לא מצליח למצוא בקישור שלך לוויקיפדיה עדות כלשהי לכך.

    SVG was developed by the W3C SVG Working Group starting in 1998, after Macromedia and Microsoft introduced Vector Markup Language (VML) whereas Adobe Systems and Sun Microsystems submitted a competing format known as PGML. The working group was chaired by Chris Lilley of the W3C.

  2. מאת ik_5

    אני זוכר את הפורמט לפני ש w3 לקחו אותו לחסות שלהן, והמקום היחיד שבו יכולת למצוא אותו היה באתר של adobe.

    בגלל זה אמרתי את זה.
    בכל מקרה, התומכים הכי גדולים של הפורמט הם adobe, מבחינה מסחרית לפחות.

  3. אני יודע שאמרתי שאכתוב גם, והתכוונתי לעשות זאת, אלא שאז אובונטו קרס עוד פעם ולא רצה לחזור…

    בקיצור החלטתי שאובונטו זה חרה, ודרסתי אותו עם סוזה שגיליתי שגם היא לא מושלמת (אם כי סביר להניח שהרבה יותר יציבה ממנו)

    אולי אנסה את פדורה….

    .
    .
    .

    אולי בסוף אגיע למסקנה שאין כמו וינדוס…

  4. "אני זוכר את הפורמט לפני ש w3 לקחו אותו לחסות שלהן, והמקום היחיד שבו יכולת למצוא אותו היה באתר של adobe.

    בגלל זה אמרתי את זה.
    בכל מקרה, התומכים הכי גדולים של הפורמט הם adobe, מבחינה מסחרית לפחות."

    אדוב עשו תוסף לאקספלורר, אבל אני לא רואה את ההיגיון שהם יזמו, הרי למה להם לעשות מתחרה לפלש?

  5. מאת ik_5

    כי לא תמיד הם החזיקו ב Flash, היתה תקופה בהיסטוריה שFlash היה שייך לחברה בשם Macromedia מתחרה של Adobe. ואז לפני כמה שנים Adobe קנו אותם.

    ד"א PS ו PDF הם גם פורמטים ש Adobe המציאו (סתם לידע כללי).

    נב אני עד עכשיו לא מבין למה אתה מנסה בכוח להגן על Flash. כמו שאמרתי כאן, יש כמה דברים שFlash עושה וSVG לא, אבל במקום להתרכז בפתרון שכולנו יכולים להנות ממנו, בצורה של קוד פתוח, אתה מעדיף את Flash שרק מעבדים ומערכות הפעלה ספציפיות יכולות להנות מהן, והשליטה בפורמט הזה היא קניינית. שלא לדבר שעורך בשביל הפורמט נמצא לך רק במערכות קנייניות (Windows ו Mac).

  6. נדב מה זה דברי הכפירה הללו ?

  7. מאת תומר

    אני לא חושב שאתה יכול לשכתב את ההיסטוריה על סמך זכרונך בלבד, כאשר אין לך הוכחות לכך. גם אני זוכר שאדובי היו החלוצים בשימוש ב־SVG, אבל מכאן ועד להגיד שהם המציאו את התקן ישנו מרחק גדול.

    שים לב שגם באתר של אדובי לא מצויין שמדובר בפורמט שלהם, בעוד בוויקיפדיה אפילו מציינים שהם פיתחו יחד עם סאן פורמט מתחרה ל־vrml של מייקרוסופט.

  8. מאת ik_5

    אוקי אני אזרום אתך, באתר של w3 גם לא כתוב שזה פיתוח שלהם. אז האם "גם" וויקיפדיה משכתבים את ההיסטוריה ?

  9. פינגבאק: למה תקני המחשבים הפכו ללא רלוונטים. | הבלוג של נדב ויניק

  10. מאת ארתיום

    הערה קטנה:

    האם ראית שהמשחק לא עובד בשום דפדפן למעט Firefox: גם כאלה שמבוססים על Gecko ולא: Epiphany, Konqueror, Opera, IE…

    טוב… זה כבר מספיק

  11. מאת ik_5

    אצלי זה עובד על קונקי (למעט המקשים :( ), אופרה ופירפוקס 2 ו3.

    אין לי עוד דפדפנים פרט לזה (למעט links שלא נחשב).

  12. מאת Drazick

    מגניב לגמרי ה- SVG הזה.
    אז מה מונע משימוש נפוץ יותר בו?

  13. מאת תומר

    Drazick: בעיקר חוסר מימוש באינטרנט אקספלורר, וחוסר מרץ של אדובי לקדם אותו כך שיוכל להתחרות בפלאש.

    אבל יש לו מימושים יפים. למשל כל הגרפים של Google Spreadsheet מוצגים ב־SVG במידה והדפדפן תומך (הבנתי שיש fallback לפלאש וגם לתמונה סטטית). הבעיה היא שהעברית מוצגת כרגע הפוך ב־SVG תחת פיירפוקס 3…

כתיבת תגובה

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. Log Out / לשמור )

Twitter picture

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. Log Out / לשמור )

Facebook photo

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. Log Out / לשמור )

Connecting to %s